Når man skal velge blomster til en begravelse eller en bisettelse, er det viktig å tenke på hva som vil være passende i denne sorgfulle anledningen.

Kistedekorasjonen er vanligvis fra de aller nærmeste, men for andre er det likevel mange muligheter å velge mellom. Det kan for eksempel være i form av en krans, et anker, et kors eller en bårebukett.

Mange velger å gå for klassiske blomster som liljer, roser eller nelliker, da disse blomstene symboliserer kjærlighet, respekt og sorg.

Det kan også være fint å velge blomster som har en spesiell betydning for den avdøde, for eksempel en personlig favorittblomst dersom vedkommende hadde en.

Det kan være lurt å tenke på hvilken årstid begravelsen finner sted i, og velge blomster som er i sesong og dermed lett tilgjengelige.

Uansett hvilke blomster man velger, er det viktig å huske at det er tanker og kjærlighet som teller mest i en slik anledning.

En annen viktig faktor å vurdere er hvilken form for seremoni det vil være. Hvis det er en tradisjonell kirkelig begravelse, kan det være lurt å velge blomster som passer inn i denne settingen.

På en mer uformell begravelse kan man være litt friere i valget av blomster, og velge for eksempel en bukett med blomster i farger som var avdødes favorittfarger.

Når det gjelder blomster som skal sendes hjem til avdødes familie, kan det også være fint å velge blomster som er lettstelte og holder seg friske lenge. Slik kan de stå som en påminnelse om den avdøde og være en trøst for pårørende i tiden etter begravelsen.

Uansett hvilke blomster man velger, er det viktig å huske at det er tanker og kjærlighet som teller mest i en slik anledning, og at blomster kan bidra til å skape en vakker og minnerik ramme rundt seremonien, og vise respekt og kjærlighet til den avdøde.

I tillegg til blomster, kan det også være fint å tenke på andre måter å hedre den avdøde på, som for eksempel ved å plante et tre eller sette opp et minnesmerke. Dette kan være en fin måte å markere tapet og vise at avdøde vil bli husket og savnet.

Når det gjelder valg av sløyfetekst burde man skrive en kort og gjerne litt personlig hilsen. Dette er en siste hilsen til avdøde og ikke ment som en kondolanse. Eksempler på dette kan være: “Takk for gode minner”, “I takknemlighet for mange gode opplevelser sammen”, “En siste hilsen til verdens beste bestefar”.

Vi i Himle Begravelsesbyrå hjelper deg gjerne med å velge blomster til seremonien. Himle Begravelsesbyrå har siden 1.september 2017, sørget for å gi avdøde og etterlatte en verdig avskjed.

Himle Begravelsesbyrå tilbyr sine tjenester til kunder i Grimstad, Lillesand, Kristiansand, Arendal, Froland, Åmli, Birkeland, Iveland og Vennesla.