Gran Canaria

Å miste noen man er glad i er alltid en utfordrende og følelsesmessig vanskelig opplevelse. Men dersom noen dør mens de oppholder seg i utlandet, kan dette føles enda mer overveldende og vanskelig å håndtere. Det er ikke nødvendigvis så lett å vite hva man skal gjøre i en slik situasjon, så her er noen trinn som kan hjelpe deg gjennom denne tøffe tiden.

 

Kontakt ambassaden eller konsulatet

Det første du bør gjøre er å kontakte ambassaden eller konsulatet for ditt hjemland i det landet du befinner deg i. De vil kunne gi deg råd om hva du bør gjøre videre og hjelpe deg med å få tak i nødvendig dokumentasjon for å transportere avdøde tilbake til hjemlandet.

 

Få tak i dødsattesten

For å få transportert kroppen tilbake til hjemlandet, må du ha en dødsattest fra det landet personen døde i. Du kan få tak i denne fra sykehuset eller legen som behandlet personen, eller fra lokale myndigheter. Ambassaden eller konsulatet kan også hjelpe deg med å få tak i dødsattesten.

 

Ta kontakt med forsikringsselskapet

Hvis personen hadde en reiseforsikring eller livsforsikring, bør du ta kontakt med forsikringsselskapet for å finne ut hva som er dekket og hvordan du kan få utbetalt eventuelle forsikringspenger.

 

Bestill transport

Når du har dødsattesten og annen nødvendig dokumentasjon, kan du begynne å organisere transport av kroppen tilbake til hjemlandet. Dette kan gjøres gjennom en begravelsesagent eller en spesialisert transportør som er erfaren med å håndtere internasjonal transport av kister. Vi begravelsesbyråer avtaler ofte oss imellom på tvers av landegrenser, og benytter oss av eksperter på transport av avdøde fra andre land.

 

Organiser begravelse eller minnestund

Når kroppen er tilbake i hjemlandet, er tiden inne for å organisere en begravelse eller minnestund. Dette har vi skrevet om tidligere, og du kan lese mer om dette her. Gravferden bør organiseres med god hjelp fra et begravelsesbyrå, minnestunden kan du arrangere på egenhånd. Du bør også kontakte slektninger og venner og gi dem beskjed om begravelsen eller minnestunden.

Å miste noen mens de oppholdt seg i utlandet kan være en overveldende og utfordrende opplevelse. Men husk på at det er mange som kan hjelpe deg med organiseringen. Husk å søke støtte når du trenger det, slik at du klarer å håndtere situasjonen på en måte som gir deg fred og ro.

Himle Begravelsesbyrå tilbyr sine tjenester til kunder i Grimstad, Lillesand, Kristiansand, Arendal, Froland, Åmli, Birkeland, Iveland og Vennesla. Ta gjerne kontakt dersom du lurer på noe.