Å planlegge sin egen avskjed og begravelse kan høres litt rart ut for noen, men faktisk er det en handling fylt med omtanke og forberedelse som kan være til stor hjelp for dine kjære i en allerede vanskelig tid. Hos Himle Begravelsesbyrå har vi sett hvordan en slik planlegging ikke bare gir ro i sjelen for den som planlegger, men også lette byrden for de etterlatte. 

 

Fordelene med å planlegge på forhånd

Tenk på det som å skrive ditt eget siste kapittel på dine egne premisser. Ved å ta kontroll over hvordan du ønsker å bli husket og feiret, kan du legge til rette for en seremoni som virkelig reflekterer hvem du er. Dette kan være en stor trøst for familie og venner, som vil vite at de ærer minnet ditt akkurat slik du ønsket.

For det andre, økonomisk planlegging på forhånd kan avlaste dine nærmeste for den økonomiske byrden som ofte følger med en begravelse. Ved å gjøre klare avtaler og eventuelt sette av midler, kan du sikre at dine ønsker blir oppfylt uten å legge ekstra stress på dine kjære i en sårbar tid.

 

Hvordan komme i gang

Det første steget er å tenke gjennom hva som er viktig for deg i en avskjedsseremoni. Ønsker du en tradisjonell begravelse, eller kanskje en mer uformell samling som feirer livet ditt? Er det bestemte sanger, lesninger eller symboler som har spesiell betydning for deg? Ved å notere ned dine tanker og ønsker, starter du prosessen med å skape en personlig og meningsfull avskjed.

Neste skritt er å snakke med et begravelsesbyrå du stoler på. Hos Himle Begravelsesbyrå har vi erfaring med å hjelpe folk gjennom denne prosessen. Vi kan gi råd om alt fra valg av seremonitype til finansielle forberedelser. Det kan også være lurt å involvere familie eller nære venner i denne samtalen, slik at de er klar over dine ønsker og planer. Her på nettsiden vår har vi også et verktøy du kan bruke i planleggingen.

Det kan også være lurt å sikre at midler er tilgjengelig for din begravelse. Noen velger å opprette en egen sparekonto dedikert til dette formålet. Uansett hva du velger, er det viktig å kommunisere denne informasjonen tydelig til de som vil være ansvarlige for å arrangere din avskjed.

 

Et Personlig valg

Å planlegge sin egen begravelse er et dypt personlig valg. For noen gir det en følelse av fred å vite at alt er ordnet, mens for andre kan det virke som en vanskelig oppgave å ta stilling til. Uansett er det viktig å vite at valget er ditt, og at det er ok å endre mening eller detaljer underveis.

Vi hjelper deg gjerne med å veilede og støtte deg i denne prosessen. Vi tror på betydningen av å feire hvert liv på en måte som føles riktig for den enkelte, og vi er her for å hjelpe deg med å gjøre dine siste ønsker til virkelighet. Å planlegge sin egen avskjed er ikke bare en gave til seg selv, men en siste omtanke for de man etterlater seg.